Directie en bestuur van de Stichting Stevenskerk nemen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Daarom volgen wij het Corona-beleid van de overheid.

Vanaf 15 december 2020 t/m 28 februari 2021 is de Stevenskerk gesloten voor publiek.

OPENINGSTIJDEN WINTER 2020/2021

Aan- of afmelden Walk of Wisdom:
maandag t/m zaterdag tussen 11.00 - 16.00 uur bellen op huisnr. 62

Ontdek de Stevenskerk, het hart van Nijmegen!

De Stevenskerk is een beeldbepalend icoon van de stad: van welke kant je de stad ook nadert, altijd duikt daar het imposante silhouet van de kerk en toren op.

Kom binnen in dit middeleeuwse gebouw in laatgotische stijl en bewonder het schitterende grafmonument van Catharina van Bourbon. Loop langs de prachtige grafstenen en ontdek het verhaal van de kat op één van de oorspronkelijke pilaren van de oudste kerk van Nijmegen
(gewijd in 1272).

Knipper met uw ogen bij het zien van de blinkende kroonluchters met 232 echte kaarsen, verdeeld over 4 grote en 7 kleine kronen. En neem de tijd om het het net gerestaureerde monumentale Königorgel te bekijken en te beluisteren.

Onze vrijwilligers leiden u graag rond en kunnen u alles over de kerk en haar veelbewogen geschiedenis vertellen.

Vrije toegang

De toegang is vrij maar u maakt ons blij met een vrijwillige bijdrage van € 2,00 (meer mag natuurlijk ook) in de donatiezuil bij de in- en uitgang. Daarmee kunnen we de kerk in stand houden en openstellen voor bezoekers.

Rolstoelgebruikers

De bel voor de rolstoelingang vindt u rechts van de hoofdingang bij de deur met huisnummer 62. De rolstoelingang zelf vindt u bij de deur met huisnummer 61. Een aangepast toilet is aanwezig.

Rondleidingen

Vanwege de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het corona-virus kunnen wij helaas geen groepsrondleidingen verzorgen.

Wij bieden
speciale rondleidingen voor basisscholen (groep 7 & 8) aan.
Heeft u belangstelling, vul dan het aanvraagformulier in

Heeft u interesse in huur van de Stevenskerk en over hoe wij uw evenement tot een succes kunnen maken? Vul dan het aanvraagformulier in en u ontvangt, geheel vrijblijvend, per mail informatie over de kerk en de tarieven.